Blog de LLENGUA per al curs de Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior del CFA CANOVELLES

dimecres, 21 d’octubre del 2009

ROSARIO ALONSO, DUBLÍN

Dublín és la capital d’Irlanda (més coneguda com” Illa Maragda”, per l’intens color verd dels camps irlandesos).

Riu Liffey

Baile Atha Cliath, més coneguda com Dublín, és una ciutat cosmopolita i moderna, on arriben milers d’immigrants cada any. És una barreja de dinamisme i gent jove, que mescla cultures i formes de pensar o vestir. L’ energia en aquesta ciutat es inexplicable. Dublín té una excel·lent vida nocturna i alguns dels millors pubs del món, com els que tenen actuacions en viu i on es pot gaudir d’un bon espectacle de folk amb una Guinness en companyia dels amics (a la gent li agrada conversar en els pubs, els quals constitueixen importants centres de vida social).




Això, es completa amb una fascinant selecció de restaurants, museus, galeries d’art, monuments, construccions de estil georgià , elegants Palaus del segle XVI i un munt d’àrees verdes. La ciutat de Dublín es troba ubicada a prop del centre de la costa est de l’ illa,i és travessada pel riu Liffey.
Tothom va amb bus i tren al centre de la ciutat amb la qual cosa els carrers sempre estan plens de vianants anant d’un lloc a l’altre, la majoria amb un cafè per emportar.
A Irlanda es fa el sopar molt aviat(a les sis del vespre) per desprès poder anari a visitar els amics a les seves cases o trobar-se en un dels pubs.
Temple Bar


Les temperatures màximes als mesos de l’estiu assoleixen els 15 - 20° C. Durant els mesos de l’hivern oscil·len entre els 4° C i els 8°C. Dublín gaudeix de precipitacions al voltant de 150 dies a l’any, i no és estrany trobar-se amb pluges que durin una setmana.

Viatjar a Dublín l’invita a recórrer el casc antic de la ciutat, on podrà veure els llocs més turístics com el Trinity College, el castell de Dublín, la Catedral de San Patrici, el Museu Nacional, el St. Stephens Green o el famós Temple Bar (on l’ ambient de pub de barri deixa pas a un altre tipus de diversió amb més gent, més estrangers...).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada