Blog de LLENGUA per al curs de Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior del CFA CANOVELLES

dimecres, 21 d’octubre del 2009

KATIA EXTREMERA, JAMÀICA



Jamàica és la tercera illa més gran del Carib i el lloc de naixament de Bob Marley. La majoria de població és de descendència africana, però també hi ha gent de descendència europea, arab i xinesa.




La gent encara que sigui pobre es alegre. El seu idioma és l'arawaki. Aquest lloc és conegut per la marihuana, el rom i el reggae.



La majoria de la població es dedica a l´agricultura i el producte principal és la canya de sucre, a més a més de plàtans, cítrics i tabac.



Aquí encara s´aprecia la força de les tradicions artesanes, les arts escèniques i la peculiaritat de la gastronomia, com la fruita ackee o el peix salat, acompanyat amb el fruit cuit de l'arbre del pa.



Com a llocs per visitar hi ha per exemple els penyasegats de Negril, lloc conegut per practicar el salt al buit. Ens trobarem amb interminables platges de sorra fina i blanca, cales amagades, escarpades muntanyes, coves, cascades i molt de sol.

Jo animo la gent a anar-hi perquè és un lloc únic, diferent i atractiu.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada