Blog de LLENGUA per al curs de Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior del CFA CANOVELLES

dissabte, 31 d’octubre del 2009

GISELA BORGE, LA GALERA | EL MONSTIÀ – TARRAGONA |

   



· Població: 729 habitants.
· Superfície: 27,00 km.
· Densitat: 27 hab./ km2.
· Altitud: 120 m.



Municipi de la comarca del Montsià situat en el pla de La Galera, que s’estén entre els Ports de Besseit i la Mola del Godall. El terme municipal està travessat per la rambla de la Galera, que neix als vessants meridionals del massís del Car i desemboca a l'Ebre al terme de Tortosa.
 

La Galera és un poble amb més de 700 anys d’història, i amb una tradició que remunta a l’any 1700. Disposa de diversos monuments emblemàtics, entre ells la Torre Medieval de vigilància, de l’any 1340  des d'on es pot observar la Comanda d’Ulldecona i la Vegueria de Tortosa.

 

Des del segle XVII s'hi van instal·lar mestres terrissers, amb la qual cosa aquest ofici s’ha convertit en una tradició. El poble compta amb un museu en el qual s’explica l’elaboració de les peces de fang. Al voltant de l’1 de maig s'hi celebra La Fira Internacional de la Terrissa (terrissaires d’arreu de l’estat Espanyol i d’Europa hi mostren les seves peces d’artesania)

 
La Galera celebra dues Festes Majors; el 10 d’agost la Festa de Sant Llorenç, patró de la Vila i l'11 d’agost,  la Festa de Sant Ponç, el copatró.

 


Per tot això, us recomano que visiteu i conegueu el poble de La Galera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada