Blog de LLENGUA per al curs de Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior del CFA CANOVELLES

dimecres, 21 d’octubre del 2009

RUBÉN DE LUCAS, Les Illes Bora Bora


Les Illes Bora Bora són part de la Polinèsia francesa ubicada al nord-est de Tahití. Tenen una extensió de 29.3 km2 formats per un volcà inactiu. El punt més alt és el mont Otemanu de 727 metres. Bora Bora és un dels llocs mes exòtics del món. El 2007, la seva població era de 8.880 habitants.

La història d'aquestes illes és bastant diversa. El seu nom en l'idioma nadiu és "Pora Pora" que vol dir primer naixement. L'illa va ser colonitzada per polinesos el segle IV i avistada més  tard per exploradors com James Cook el 1777. El 1842 va passar a ser part  de França.


La Segona Guerra Mundial l'illa va ser triada per fer servir com base de provisionament.


Avui dia, és considerada un dels llocs més atraients per gent amb fort poder econòmic de Japó i EE.UU. Els hotels de luxe omplen la llacuna de Bora Bora que és posseïdora d'un dels ecosistemes marins més increïbles.

Actualment és un lloc amb cases a sobre del mar que formen part dels hotels.  D'altra banda, el govern ha prohibit que es construeixin més hotels per mantenir exòtic aquest lloc.

Tant com l'aeroport o els principals hotels estan situats  a Motus, des d'allà es poden agafar llanxes que van i venen als hotels de l'illa principal.
En definitiva, és un lloc increïble per gaudir d'unes vacances alucinants.

1 comentari: