Blog de LLENGUA per al curs de Preparació per a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Superior del CFA CANOVELLES

dimarts, 20 d’octubre del 2009

MARTA VILARRASA, FINLÀNDIA

FINLÀNDIA

Finlàndia és un país nòrdic situat al nord d'Europa, que juntament amb Suècia, Dinamarca i Noruega formen la península escandinava. Amb aproximadament 5,3 milions d'habitants. Les llengües oficials són el finlandès (92%) i el suec (6%). La seva capital es Hèlsinki.
Finlàndia és el país de boscos i llacs, conegut sobretot per la bellesa de la seva naturalesa intacta. S'estima que té aproximadament 188.788 llacs, la major part es troben a l'anomenada Regió dels Llacs. Aquests permeten gaudir de bones vistes i activitats, tant a l'hivern com a l'estiu, sobre extensions d'aigua i boscos.
L'estiu és conegut per les "nits blanques" ja que són 73 dies de sol sense interrupció, amb temperatures d'entre 18 i 25 graus centígrads. L'hivern és fred i sec, amb temperatures de 9 i 3 graus sota zero. A l'hivern passa el contrari, són 51 dies de foscor.
Una de les característiques que fa molt especial Finlàndia, i indispensable perdre-s'hi, és l'Aurora Boreal. És un fenomen de la naturalesa que es forma quan els rajos de sol arriben a certa hora del dia al Pol Nord magnètic de la Terra, provocant un feix de llum difús amb colors, formes i manifestacions increïbles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada